Българският
Сватбен
Портал

Обърнете се към прекрасната ни колекция с ценни съвети и информация, за да научите всички тайни за организацията на перфектната сватба!

Сватбената тортаСватбена торта

 

В световен мащаб сватбените традиции са изключително разнообразни. Но тортата е задължителен елемент от всяка сватба, независимо от географските ширини или религията. Все пак какъв празник би било сватбеното тържество без торта?!

 

С течение на годините важността тортата да присъства в този ден утвърждава значимостта ѝ. Придава се особена тържественост и красота в този така дълго очакван момент. Обикновено сватбената торта се поставя на видно за всички гости място. Най-често - на подходящо украсена в сватбения стил маса, като се подчертава красотата на самата торта.

 

Със сигурност, безспорен е фактът, че в домашни условия е твърде трудно и почти невъзможно да се направи сватбена торта. Ето защо е необходимо да се обърнете към специалисти сладкари. В сладкарския цех ще може да разгледате снимки на най-различни торти от които да направите своя личен избор. Можете да направите поръчка по каталог, който изобилства от разнообразни торти, предназначени за всеки вкус и всякакви претенции. Добре избраната торта би се превърнала в истинско бижу на сватбения ден. 

 

Професионалните сладкари биха реализирали вашите желания за мечтаната торта. Могат да направят всевъзможни фигурки от захар – от булка и младоженец, през разноовразни видове цветенца, до нестандартни орнаменти по ваш избор. Изборът от какви продукти да бъде приготвена тортата, нейният цвят, големина, етажи, форма и т.н. зависи единствено от предпочитанията, въображението и финансовите възможности на младоженците. Практически, почти вяска прищявка и желание могат да бъдат удовлетворени.

 

Сватбена торта

 

Сватбена торта

 

Добре е да се посъветвате със специалистите и да не пренебрегвате техните съвети, тъй като те правят сватбени торти „ежедневно“ и знаят кое би било най-оптималното решение.

 

Много младоженци в преследване на оригиналност и изящност на сватбената торта забравят за значението на нейния вкус и практическата страна на нещата. Помислете, удобна ли ще бъде тортата за рязане, съдържа ли оцветители, които трудно се почистват и измиват, така че когато разрежете тортата и се поомажете с нея да не заприличате на клоуни, все пак да може да върнете чистотата, свежестта и красотата на лицето си.

 

Хубаво е тортата да бъде лека, приятна на вкус с ниско съдържание на калории и мазнини, за да допадне на гостите. Само сватбена торта с приятен вкус, направена според критериите за качество от утвърдени сладкари ще бъде сватбен подарък за младоженците, носещ им удовлетворение и радост.

 

Разнообразието от сватбени торти дава възможност да се поръча торта, която да впечатли гостите с привлекателния си външен вид, но и с добрите си вкусови качества. Сватбената торта може да бъде съчетана с украса от пресни плодове, цветя, може да използвате цветни балони, фойерверки и т.н.

 

Сватбената торта трябва да отговаря на стила на сватбеното тържество, да хармонизира на роклята на булката, с други елементи от украсата на ресторанта и оформлението на булчинската маса.

 

Сватбена торта

 

Сватбена торта

 

И така сватбената торта си остава един задължителен атрибут за този прекрасен ден, който внася особено очарование и нежност, все едно разказва за любовта, която свързва в едно двама души.