Българският
Сватбен
Портал

Обърнете се към прекрасната ни колекция с ценни съвети и информация, за да научите всички тайни за организацията на перфектната сватба!

Сватбената прическа – в ръцете на професионалистите!В днешно време не е трудно една булка да постигне мечтаната прическа, стига да намери добър стилист. Почти всеки модерен професионалист, занимаващ се с официални прически е наясно с последните модни тенденции в областта и със сигурност би дал добър съвет, а защо не и интересни предложения? 

 

Не бива да ни обягва и факта, че избора на подходяща прическа се диктува и от булчинската рокля. Ако роклята е семпла и изчистена откъм детайли (камъчета, воали, дантели и пр.), то съвсем спокойно можете да се спрете на по-сложна и богата фризура с подходящи аксесоари. И обратно – ако роклята е с повече тюл (фусти), воали, дантели и панделки е по-удачно да насочите избора си към максимално опростена прическа.

 

По мнение на дами, които вече са били булки едно от най-важните неща е да се чувствате удобно и комфортно с тази прическа. Предвид предстоящия дълъг ден, изпълнен с традиции и обичаи и много изненади, и още по-дългата вечер, в която от вас се очаква да бъдете във вихъра си и да не слизате от дансинга, би било много неприятно да мислите постоянно за прическата си и някоя фрукета, която се забила в “мозъка ви”. 

Следващият фактор за определяне на сватбена прическа е тип коса (къса или дълга; гъста или рядка; плътна или тънка; права, чуплива или къдрава; лесно или трудно контролируема).

 

Формата на лицето също никак не е за пренебрегване. Всеки коафьор като специалист може да ви бъде много полезен със съвети и насоки за вашия частен случай. Затова е добре да намерите правилния професионалист, на който имате пълно доверие.

Дългата коса е един от най-благодатните за екперименти случаи, но пък късата коса може да предизвика креативността на всеки по-артистичен фризьор и да се получи нещо наистина прекрасно. Разбира се, ако сте от втория случай, а много силно искате да бъдете с дълга коса трябва да знаете, че в наши дни това съвсем не е проблем. Съществуват различни варианти за удължаване на коса, но е добре да имате предвид, че това “удоволствие” би било още едно немалко перо в сватбения бюджет.

 

ВАЖНО! Тъй като много дами се насочват към обемни прически и високи кокове е добре да се има предвид, че подобен тип прически дава допълнителна оптическа височина и ако е одачен за нисичките булки, то далеч не е такъв за по-високите!

 

Сватбени прически с различни аксесоари