Българският
Сватбен
Портал

Обърнете се към прекрасната ни колекция с ценни съвети и информация, за да научите всички тайни за организацията на перфектната сватба!

Булчински букетСватбеният букет е сред най-важните булчински аксесоари. В деня на сватбата всички погледи са вперени в булката. Всичко, което тя носи предизвиква внимание и коментари.

 

Според някои специалисти букетът издава и вътрешната същност на булката. Както най-вероятно знаете именно той посочва следващата щастливка, която ще мине под венчилото.

 

В днешно време разнообразието от букети е голямо, пъстро и много уханно. Поради тази причина цените варират в доста широка граница. Важно е букета да отговаря на изискванията ви и да го съчетаете с роклята и аксесоарите, но и със стила на сватбеното тържество. Красиво е, когато сватбеният букет е стилен и хармонира с всичко останало, но за съжаление има и случаи, в които се превръща в ненужен кич. 


 

С цел да се избегне подобна ситуация е най-добре да се обърнете към флорист. Споделете своите предпочитания и разкрийте подробностите около украсата и аксесоарите на сватбата, за да успее флориста да сътвори ВАШИЯ БУКЕТ. Направете поръчката поне две седмици преди сватбата, за да бъдете спокойни и сигурни, че всичко ще бъде по план и цветята ще пристигнат навреме.

 

Класически кръгъл булчински букет от рози

 

Най-разпространен в момента е класическият кръгъл булчински букет. Обикновено е съставен от рози в различен оттенък. Червените рози са най-класическия вариант за булчински букет, но е добре да знаете, че те са по-подходящи за зрели жени, а не за млади момичета.

 

Букетът във форма на водопад е друг вид, който напоследък е много разпространен. Изработва се от цветя с дълги стебла, като дължината може да достигне метър. Този букет е изключително ефектен. Имайте предвид обаче, че се държи с две ръце и на по-ниско от линията на талията ниво.

 

Букетът маншон е изключително удобен и практичен, поради факта че булката го носи на ръка. В повечето случаи самата рокля налага този вид букет. Някои булки го предпочитат заради удобството, което предлага.

 

В случай, че сте спрели избора си на класическа бяла рокля е добре да имате предвид и някои други подробности. Сега букетът зависи изцяло от цвета на косата и аксесоарите ви. На блондинките подхождат по-нежни цветове, които не се набиват на очи, докато на брюнетките определено отиват по-наситените цветове.

 

Независимо, какъв точно букет ще изберете – голям, малък, кръгъл, обемен, едноцветен или пъстър, важно е той да ви подхожда, да е красив завършек на сватбената рокля и да излъчва стил. Букетът в никакъв случай не бива да привлича погледите, защото в този ден те трябва да са насочени единствено към вас!