Българският
Сватбен
Портал

Обърнете се към прекрасната ни колекция с ценни съвети и информация, за да научите всички тайни за организацията на перфектната сватба!

Сватбената прическаНай-важно за сватбената прическа е да се чувствате удобно с нея и много красива. Почти всяка една прическа може да бъде оформена по начин, който да я прави подходяща за такова събитие.

 

 

В случай, че младоженецът е предпочел смокинг

 

Сватбена прическа на булката - вдигната коса

 

Добре е да се съобразите с избора на тоалет на бъдещия си съпруг и да спазите етикета за вашата прическа – вдигната коса. Този вид прическа може да варира от гладък кок до сложен такъв (с включени плитки, букли и други красоти). Идеята е падаща коса по раменете да отсъства. По този начин се постига една изключително строго официална визия, но едновремено с това и стилна елегантност.

 

Официална сватба

 

Булчинска прическа - гладък кок

 

През последните години най-желаната прическа е с вдигната коса, а именно – гладък кок (най-често с бретон, който е разделен асиметрично от двете страни на лицето).

 

Булчинска прическа - половината вдигната, а другата половина - пусната

 

Красив компромис е да вдигнете половината коса нагоре, а другата половина да остане пусната. Този вариант предлага много възможности и е перфектното решение, което би станало както за официален, така и за не толкова официален стил.

 

Полуофициална сватба

 

Булчинска прическа - полувдигната с букли

 

Ако сте предпочели сватбеното тържество да не бъде толкова официално имате неограничени варианти за прическа. Можете да експериментирате с напълно вдигната, изцяло пусната или половината вдигната, а другата половина пусната коса.

 

Ако все пак предпочитате косата ви да бъде напълно вдигната се ориентирайте към по-мека и по-малко структурирана прическа.

 

В случай, че решите да пуснете изцяло своята коса не позволявайте прическата ви да е в безпорядък. Вземете предвид и факта, че права коса в никакъв случай не означава сплескана. Помислете за вариант, в който имате гладка и красиво падаща надолу коса или пък идеално оформени къдрици.

 

Половината коса вдигната, половината разпусната също е един наистина много добър избор, който позволява да се експериментира, като например, се добави допълнителен акцент под формата на аксесоар (цвете, шапчица, защо не и перо).

 

Неофициална сватба

 

Булчинска прическа - пусната коса с къдри

 

Някои двойки предпочитат да направят сватбеното си тържество по-непретенциозно, като заложат на неофициалния стил. Такъв вид сватба не изисква някакъв определен вид булчинска прическа. Имайте предвид, че все пак ще бъдете булка и би било добре прическата, която изберете да бъде изпипана и да има финализиран вид.

 

Разбира се, може да решите да останете с ежедневната си прическа. В такъв случай, нашия съвет би бил да добавите интересен аксесоар за коса, за да предадете по-различна визия на своята иначе „обикновена“ прическа. Ако пък имате много дълга коса, а сватбата е през летните месеци добра алтернатива би била конската опашка.